Tzv. Whistleblowing přináší nové povinnosti. Buďte připraveni s qHlas

Všichni zadavatelé se budou muset velmi brzy vypořádat s novou povinností, kterou na jejich bedra naloží právní úprava, tzv. Whistleblowing. O žádné pískání na píšťalku bohužel nejde – hovoříme o zákoně na ochranu oznamovatelů a nových povinnostech, které z něj vyplývají.

Většina organizací, zaměstnavatelů a veřejných zadavatelů bude mít povinnost vést vnitřní systém na ochranu oznamovatelů.

My nabízíme řešení, a to v podobě produktu qHlas.cz. Jedná se o systém pro snadné ohlášení incidentů, který je nastavený tak, aby splňoval zákonné podmínky, zaručoval naprostou anonymitu oznamovatelů, a v neposlední řadě ušetřil firmám peníze na vývoji vlastních interních systémů.

Registrace je rychlá a snadná. Poté už zbývá jen určit vhodného compliance managera, tedy řešitele incidentu, který bude mít přístup do zřízeného účtu.

Využívání základního balíčku qHlas.cz je zcela zdarma. Pro další služby, které ještě více zjednoduší evidenci a řešení případných incidentů, lze zakoupit některý z balíčků.

Ačkoliv tento zákonný požadavek představuje další povinnosti a případnou administraci navíc, může také významně pomoci k „uzdravení“ atmosféry na pracovišti. Stejně tak je možné systém využít k představení nápadů ke zlepšení firemní kultury apod.

V případě dalších otázek se na nás neváhejte obrátit na podpora@qcm.cz.

Více článků k našim novinkám Úvod – Elektronizace zakázek (elektronizace-zakazek.cz).

 

Zpět na novinky